NIŠKI BENDOVI NA NIŠVILU

Osim sastava “Teatar band” koji čine iskusni niški muzičari i glumci Narodnog pozorišta u Nišu (čije je učećešće več najavljeno), u glavno programu Nišvila učestvovaće još dva sastava iz Niša. Čast da 15. avgusta otvori Nišville imaće etno jazz band Kafe Ball, a sledećeg dana (petak, 16 avgust) nastupiće sastav “Krug Vladice Stojiljkovića”.

 

Kafe Ball je osnovan početkom 2008. godine a njihov muzički izraz je fuzija latino i balkanskih ritmova, jazz harmonija i balkanske strasti. Iako insistiraju na autorskim kompozicijama, grupa se podjednako dobro snalazi i u obradama latino tema i jazz standarda. Grupa je 2010. objavila prvi album “Kafe Ball – In C” za ljubljansku etiketu “Biveco records”. Osim mnogih koncertnih i klupskih nastupa širom Srbije (Niš, Leskovac, Vranje, Lazarevac, Pirot…) grupa je 2008. godine zatvorila Nišville nastupom sa Dadom Topićem, iste godine učestvovala u koncertnom omažu Šabanu Bajramoviću “Prijatelji Šabanu” u Sava Centru, a treba pomenuti i zapažena učešća na jazz festivalima u Valjevu i Banskom u Bugarskoj. Osnivač, vodja i glavni autor kompozicija i aranžmana benda je klavijaturista Zoran Mamutović a stalni deo postave čine i Dušan Pisković (bas) i Dragan Milovanović (trombon i udaraljke), a bendu če se za ovu priliki pridružiti i prijatelji: Milan Panča Stojanovic (bubnjevi), Vladimir Simonović (saksofon), Stiven Durmišević (truba) i prateći vokali Stanislava Petrovic i Nenad  Jovanovic.

Posle godina bavljenja rokenrolom sa grupom‘’Kriva linija’’, Vladica Stojiljković – Lesi je napravio veoma upečatljiv autorski koncept koji izmiče strogim stilskim odrednicama žanrova. Na ničijoj zemlji izmedju roka , jazz-a i world music pravca u čemu se diskretno, a efektno provlači atmosfera tanga, Vladica Stojiljković se predstavlja kao veoma orginalni autor.  Dodatni kvalitet ovom muzičkom projektu, daje i učesće izvanrednih niških muzičara, od kojih mnogi grade uspešne karijere i van zemlje, poput Nenada Vasilića, Vladana Karadžova, Marka Milivojevića, Bojana Mladenovića, Bojana Petrovića, Andrije Ćirića, Ivana Cvetkovića, Aleksandra Ristića, ali i mladih muzičara čije vreme tek dolazi. U ‘’Krugu V. Stojiljkovića “ na Nišvilu će se naći:  Filip Tančić (bubnjevi) Marko Milivojević (bas), Bojan Mladenović (klavir i harmonika), Andreja Ćirić (saksofon), Marjan Cvetanović (truba)  Nemanja Milošević (truba) V. Stojiljković  guitars and vocal, i Sara Ristić i Aleksandar Petković (prateći vokali)…. Kao gost nastupiće i guri niškog hip hopa  Marko Jovanović – Marconijero.

 

Ulaznice za predstojeći Nišville mogu se kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim u Srbiji i inostranstvu.

Cene karata
KOMPLET KARATA po ceni od 3.000 dinara
STUDENTSKI KOMPLET po ceni od 2.500 dinara
POJEDINAČNA ULAZNICA po ceni od 1.000 dinara
VIP KOMPLET po ceni od 4.000 dinara
VIP POJEDINAČNA po ceni od 1.500 dinara