NIŠVIL FESTIVAL NAJAVLJUJE DOLAZAK MALINE MOYE

Nišvil festival najavljuje umetnike koji će na njemu učestvovati 2019. godine.

Levoruka američka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka, Malina Moye će sa svojim sastavom nastupiti 9. avgusta. Amerikanka se u svojoj decenijskoj karijeri oprobala i u glumi, modi, ali i u humanitarnom radu. “Mediji se slažu da je reč o jedinstvenoj pojavi na muzičkoj sceni koja objedinjava rock, blues, soul i funk”, kažu organizatori.

NIŠVIL PREDSTAVLJA MALINU:

Magazin „Guitar world“ je ovu gitaristkinju uvrstio na listu 10 najboljih gitaristkinja svih vremena. I to posle prvog singla Girlfriend iz 2004. godine.

„Verovatno najveću publiku do sada Malina Moye je imala kada je kao prva afroamerikanka odsvirala na gitari nacionalnu himnu na početku nekog profesionalnog sportskog događaja. Bilo je to 2010. godine. Pred 80.000 ljudi u njenom rodnom Mineapolisu. Na utakimici američkog fudbala  između Vikingsa – Cowboysa”, dodaju organizatori.

Malinu često porede sa Madonom i nazivaju je kraljicom funk rocka. Moye često objavljuje kalendare, ali se neretko pojavljuje na modnoj pisti. Učesvovala je u kampanjama brenda Victoria’s secret, ali je i glumila u filmu The Samuel Project. Još 2004. godine osnovala je nezavisnu diskografsku kuću WCE Records, koja je 2013. godine potpisala ugovor  o distribuciji i marketingu sa kompanijom koja je ogranak Sony Music. Malina Moye je  i ambasador humanitarne organizacije koju vodi Princ Čarls – The Prince’s Trust, kojoj često donira prihode od svojih snimaka.