“NIŠVILLE” OBELEŽAVA SVETSKI DAN DŽEZA

“Nišville jazz festival” će tradicionalno obeležiti Svetski dan džeza (“Jazz day”), 30. april, koncertima u Nišu i Vranju. Na koncertima će nastupiti muzičari iz: Bujanovca, Vranja, Leskovca i Niša.

NIŠ – U klubu “Feedback”, u četvrtak, 30. aprila, sa početkom u 21h, nastupiće “Vojislav Ilić Quintet”, sastav iskusnih niških džezera koji čine: Marijan Cvetanović (truba), Andreja Ćirić (saksofon), Vojislav Ilić (električni klavir), Vlada Karadžov (kontrabas) i Josip Hartl (bubnjevi).

U sklopu obeležavanja praznika džeza predstaviće se i mladi muzičari – niški učesnici projekta “Džez – multikulturalni izraz”, nakon čega će se program nastaviti “jam session”-om. “Nišville” ovom prilikom poziva niške jazz, blues, soul i funk muzičare da ponesu svoje instrumente i pridruže se “house band”-u.

VRANJE – U suorganizaciji Muzičke škole “Stevan Mokranjac”, okupiće se drugi deo polaznika projekta “Džez – Multikukturalni izraz”, koji su “Nišville” i muzičke škole iz Leskovca i Vranja realizovali tokom prošle godine pod pkroviteljstvom Evropske Unije. 30. aprila, sa početkom u 18h u Gradskoj galeriji će nastupiti mladi muzičari iz Leskovca, Bujanovca i Vranja.

Ulaz na oba programa je besplatan.