NKC DONIRA KNJIGE OBRENOVAČKOJ BIBLIOTECI

Književni program Niškog kulturnog centra sakupio je oko petsto knjiga i književnih časopisa, sledeći prošlogodišnju inicijativu Ministarstva kulture i informisanja: “Prikupljanje knjiga za biblioteke gradova zahvaćenih poplavama”. Ovaj paket sadrži: dela klasika domaće i prevedene književnosti, lektiru, književne časopise i naučno-popularnu literaturu. To je poklon saradnika i posetilaca Književnog programa Niškog kulturnog centra, pisaca, čitalaca i izdavača, kao i poklon kolega urednika u NKC-u. U paketu se nalazi i deo izdavačke produkcije Niškog kulturnog centra.

U prošlogodišnjoj vodenoj stihiji nestalo je skoro 30 000 knjiga Biblioteke „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu. To je trećina knjižnog fonda ove biblioteke. Tada su nestali i svi pisani tragovi njenog četrdesetogodišnjeg postojanja. Pisane tragove ove biblioteke, jedine ustanove kulture u Obrenovcu, ne možemo da nadoknadimo, kao ni stare i retke knjige. Ali knjige i časopise novije produkcije prikupili smo u nekoliko akcija i poklonićemo ih obrenovačkim čitaocima.“, kažu iz Niškog kulturnog centra.

Ovaj poklon biće uručen u utorak, 3. marta, u Biblioteci “Vlada Aksentijević” u Obrenovcu, a uručiće ga direktorka Niškog kulturnog centra Bojana Simović i urednica Književnog programa NKC-a Stana Dinić Skočajić. U ime zaposlenih u obrenovačkoj biblioteci, knjige će primiti Ivana Janošević, direktorka Biblioteke “Vlada Aksentijević”.