NOVE AKTIVNOSTI UDRUŽENJA “TAKA” NIŠ

Udruženje “Taka” iz Niša u toku novembra i decembra organizuje razne aktivnosti radi promovisanja tradicionalne i moderne japanske kulture: kurs japanskog stripa – mange, veštine savijanja papira – origami, kao i turnire u video igrama.

Radionice će biti održavane svake subote u čitaonici Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” u Nišu (Banovina), origami u vremenskom periodu od 15 do 17h, a manga radionice od 17-19h.

U subotu, 8. novembra, biće održan turnir u video igri “Soul Calibur 4” u čitaonici Univerzitetske biblioteke (Banovina), sa početkom u 19h. Pobednik dobija i novčanu nagradu.

Udruženje “Taka” najavljuje i aktivnosti za sledeću godinu – anime projekcije i kraći kurs japanskog jezika.

Učešće za kurseve mange i origamija je 800 dinara mesečno, odnosno 400 dinara za članove Udruženja Taka. Učešće za turnire je 150 dinara za učesnike od 12 do 16 godina, 250 dinara za starije od 17 godina, odnosno 100 dinara za članove Udruženja Taka.

Zainteresovani se mogu u bilo kom trenutku učlaniti u Udruženje. Da bi se učlanili, potrebno je dostaviti svoje podatke i platiti godišnju članarinu za 2014. godinu, koja sada iznosti 200 dinara. Više informacija možete dobiti pozivom na broj: 062/235-449 .

Udruženje “Taka” okuplja ljude koje zanima ili se bave nekim aspektom ili veštinom koja dolazi iz Japana. Najveća manifestacija udruženja je “Japanniš”, koja se održava jednom godišnje i ima za cilj upoznavanje i približavanje karakteristične i bogate japanske kulture građanima Niša i okoline.