O kulturi u Galeriji savremene likovne umetnosti

EU info kutak Niš u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa organizuje obilazak službenih prostorija Galerije savremene likovne umetnosti. Posetioci će tom prilikom moći da saznaju koji sve prostori pripadaju GSLU, kako izgleda radni dan kustosa galerije i dobiti više informacija o radu i dostignućima ove gradske institucije kulture.

Ovo će biti jedinstvena prilika da zainteresovani uz stručno vođenje kustosa posete tri izložbe koje su trenutno otvorene u Nišu: izložbu crteža Jelene Šalinić Terzić i grafike Zorana Kostića u Paviljonu u Tvrđavi; izložbu aktuelne grafičke scene Bugarske „Ulaz -izlaz“ autora Desislava Hristova u Oficirskom domu i izložbu crteža Jovana Spasića „Nemoguće bekstvo“ u Salonu 77.

Okupljanje grupe je zakazano za 27. april u 13 sati u EU info kutku. Posetu kroz izložbene prostore GSLU vodiće kustosi Galerije.

Prisustvovanje događaju je besplatno, ali ga je, iz organizacionih razloga potrebno najaviti na mejl officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254.461 do 26. aprila do 19 sati.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.