OGRANI$EN BROJ KARATA ZA “CABARES CABAREI”

Broj karata za predstavu “CABAres CABArei – životna komedija” Zijaha Sokolovića je limitiran. Po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti u muzičkoj prodavnici “Happy House” i u kafiću “Tramvaj”.

Zijah Sokolović će odigrati svoju predstavu “CABAres CABArei – životna komedija” 25. aprila u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, sa početkom od 19:30h.

 

O predstavi sarajevski magazin “Naši Dani” piše: “.. ‘CABAres CABArei’ govori o dezorijentisanosti modernog čoveka koji je izgubio ideale i uopšte veru u njih, a nije u stanju postati žilavi ‘mediokritet’ koji, sledeći samo goli nagon samoodržanja, uvek odnosi pobedu nad bilo kakvim duhovnim vrednostima i intelektom. Ovu smrtno ozbiljnu problematiku Zijah A. Sokolović oblaže specifičnom vrstom crnog humora, koji funkcioniše kao agresivno karikiranje čulnosti, kao nemoćna osveta uma nad telom…

 
 

Zijah A. Sokolović je rođen u Sarajevu. Glumac je i pisac. Igrao je i režirao 122 predstave. Snimio je 33 filma, 14 TV drama i 24 TV serije. Bio je profesor glume na “Bruckner” Univerzitetu u Linzu i Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Gostujući je profesor na doktorskim studijama Akademije Umetnosti u Beogradu. Proglašen je za Ambasadora dobre volje UNDP-a za nenasilje i toleranciju. Dobio je 54 nagrade, od kojih izdvaja: Grand Prix za režiju u Moskvi, Grand Prix za glumu u Yerevanu, Kievu, Kilu, 4 Zlatna lovorova venca, 3 Zlatne kolajne, 2 Zlatna Medveda, 2 Sterijine nagrade, Zlatnu Arenu i druge.

 

Dodatne informacije i rezervacije možete dobiti pozivom na broj: 065/4042117.