OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU “BRANKO MILJKOVIĆ”

Početkom sledeće godine biće dodeljena po 44. put ugledna nagrada za poeziju “Branko Miljković”. Nagradu dodeljuje Skupština grada Niša a organizator je Niški kulturni centar. Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno 29. januara 2015. godine, na dan rođenja Branka Miljkovića, a sam čin dodele će uslediti tokom februara 2015. godine.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja poezije domaćih autora, objavljene na srpskom jeziku tokom 2014. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično.“, objašnjava žiri nagrade i dodaje: “Molimo izdavače da nam što pre, a najkasnije do kraja novembra 2014. godine, pošalju 3 primerka objavljenih knjiga poezije koje mogu da budu u konkurenciji za nagradu. Ukoliko izdavači objave zbirke poezije koje ispunjavaju kriterijume i tokom decembra 2014. godine, molimo ih da nam odmah po objavljivanju dostave i takva izdanja.“.

Knjige treba poslati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu Branko Miljković).

Informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 018/595-055 i 018/595-740 ili putem e-mail-a: goran.stankovic@nkc.org.rs .