PinokiYo – PLESNA PREDSTAVA U NIŠU

Plesna predstava „PinokiYo“, u izvođenju „Continuum“ plesnog teatra i plesnog kluba „Swing“, biće odigrana u nedelju, 15. aprila, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Režiju potpisuje izvršni producent „Continuum“-a i sportski direktor kluba „Swing“ Đorđe Mihajlović, a rađena je po tekstu Stefana Mitića (Stefan Tićmi), autora knjiga “Uvatile me lutke” i “Akiko”. Predstava će početi u 20h, a karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, kao i u klubovima „Continuum“ i „Swing“, po ceni od 300 dinara.

“Plesna predstava je forma koja se bazira na izvođenju koreografije na pozorišnoj sceni, gde izvođači pričaju priču pokretom, koji sugiriše radnju. Ova forma je popularna u zapadnoj kulturi, pogotovo na Brodveju.“, objašnjava Mihajlović i podseća da je „Continuum Dance Theatre“ već izneo nekoliko predstava – „Put oko sveta“ i „Petar pan, plesne komedije „Kol’ko Konj 4 Noge Ima?“ i „Deda je pao“, kao i „Big Time“ franšizu, koja se održava dva puta godišnje.

Ova organizacija je jedina u Nišu koja samostalno radi na ovakvim projektima.

Ono što predstavu „PinokiYo“ razlikuje od ostalih je to što je „PinokiYo“ smešten u 2018 godinu. Malo starije posetioce će vratiti u detinjstvo, a pritom će ih zabaviti satira, koja je neizostavni deo. Priča je društveno angažovana.

“Prikazujemo problematiku modernog deteta i stavljamo ga u okruženje koje vrši negativan uticaj. PinokiYo će na kraju prikazati prave vrednosti i rešiti sve svoje nedoumice. U ovoj predstavi će odrasli naučiti o deci, a i deca o odraslima.“, kaže reditelj Đorđe Mihajlović.

Iz predstave “Kol’ko konj 4 noge ima”

Inače, „Continuum Dance Theatre“ je kreativna zajednica, koja postoji sa ciljem podsticanja kreativne inicijative kod dece i mladih. U saradnji sa pozorištem u Nišu, „Continuum“ zastupa formu po imenu „Continuum Dance Theatre“, koja se bavi pozorišnom produkcijom, a bazira se na radu plesne škole u kojoj se edukuju deca i mladi iz oblasti modernih plesova. Do sada, klub se može pohvaliti velikim brojem nagrada i uspeha, među kojima izdvajaju: Top 10 grupa na Svetskom prvenstvu 2013. u Kopenhagenu, finale emisije „Ja imam talenat“, finale emisije „Više od Igre“, koreograf Ana Stanišić je finalista svetskog prvenstva za solo (odrasli), a u poslednjih 5 godina osvojili su preko 20 titula državnih prvaka.

Siže predstave „PinokiYo“ je objašnjen u pozivu na događaj na Facebook-u, rečima: „Jedan mali poludečak, na ulici poznatiji kao PinokiYo, se sapleYo nad iskušenjima današnjice i krenuo stranputicom, koja ga odvodi na mesta gde se dešavaju stvari koje ne može ni da zamisli. Iz razloga bajke njega prati luda sreća, anđeo čuvar i savest koji ga vraćaju na stazu ispravnosti. Da li će mali probisvet završiti kao uličar, navijač, kockar, lopov ili cirkuzant, ili će sve biti u redu, saznajte u ovoj poučnoj plesnoj predstavi, ja pa komediji.
Predstava je namenjena i deci i odraslima. Na orginalan način ćemo prikazati problematiku savremenih tinejdžera i ponuditi par interesantnih rešenja. Kroz ples i muziku PinokiYo će otkrivati svoj karakter, kako bi ga iskustvo dovelo do zaključaka koji će mu promeniti život.

“Dodjite zato što je smešno, poučno, zabavno… Zato što ljudi kidaju kako igraju!“, poziva Mihajlović.