PLASTIC SUNDAY

PLASTIC SUNDAY

 

Plastic Sunday nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Prvi zapaženiji uspeh , Plastic Sunday ostvaruje  u finalu konkursa Hello Dobre Vibracije 2009/10. osvajanjem drugog mesta pesmom Radostan dan koja se kasnije nasla u vrhu mnogih relevantnih top lista u Srbiji. Pomenuta pesma je i krajem 2010. godine bila  u nominaciji najvećih hitova radija B92 , a do danas Plastic Sunday je jedini bend iz Niša koji se našao u finalu  pomenutog konkursa.

Najznačajnije priznanje Plastic Sunday dobija od strane kritičara i redakcije uglednog web magazina Popboks gde je ovaj bend proglašen za najbolji novi bend u Srbiji 2010. godine. Kao rezultat te nagrade snimljen je i prvi mini album Razum trazi razloge u produkciji studija Digimedija a koji je objavljen na online etiketi Silos web magazina Popboks. Koliko je značajna ova nagrada ide u prilog i činjenica da su pre ovog benda nagradu Popboksa osvojili bendovi koji su u samom vrhu Nove Srpske Scene ( Multietnička Atrakcija , Ola Horhe , Stuttgart Online itd.).  Treba spomenuti i da je Plastic Sunday jedini bend van Beograda koji je nosilac ove laskave titule.

Značajan podstrek bendu bilo je i osvojeno drugo mesto na 44. Gitarijadi u Zaječaru 2010. godine , kao i učešće u finalu 4. Jelen Demo Festa u Banjaluci 2011. godine , koji je regionalnog karaktera , a nakon tri godine održavanja ovog festivala, Plastic Sunday je prvi bend iz Niša koji se pojavio na spomenutom festivalu. Značajne nastupe bend je imao i na festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju , serijalu koncerata Scena Uživo u Domu Omladine Beograda itd. Plastic Sunday imao je i veliki broj koncerata u raznim klubovima širom Srbije , što samostalnih , što zajedničkih sa drugim bendovima.

 

MilanMitrović – bubnjevi , vokal
Aleksandra Stanković – bas gitara
Bratislav Mitrović – gitara

 

Link za download albuma

Oficijalna Facebook prezentacija

 

Objavljeno Autor: kultURA Postavljeno u GRUPE

Komentarisanje je zatvoreno.