“PLJAČKA TREĆEG MAJA” NA SCENI LUTKARSKOG POZORIŠTA

Krimi komedija “Pljačka trećeg maja”, jedna od najnagrađivanijih predstava niškog Akademskog pozorišta, biće odigrana na velikoj sceni Lutkarskog pozorišta u ponedeljak, 11. maja, sa početkom u 20h.

Dve godine od poslednjeg izvođenja, glumci niškog Akademskog pozorišta ponovo su krenuli sa izvodjenjem predstave “Pljačka trećeg maja”, komedije o inspektoru koji godinama pokušava da reši slučaj pljačke banke.

Inspektor Gvozden pripada staroj gardi policijskih inspektora koji ima bogato iskustvo sa kriminalcima svake vrste. Međutim, pljačka banke koja se odigrala na dan 3. maja, za inspektora predstavlja misteriju koju ne uspeva da razreši. Svom novom pomoćniku Velji, on prepričava hronologiju događaja i detalje u vezi sa tim slučajem. Pritom, neočekivano se pojavljuju novi dokazi koji su sve vreme Gvozdenu bili ispred nosa a koje je on prevideo.”, objašnjavaju iz Studentskog kulturnog centra.

Tekst i režiju za ovaj komad potpisuju Nikola Jovanović i Marko Rašić, a glavne uloge tumače Andrija Stojković, Petar Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Mladen Mitić, Aleksandar Stevanović i Bratislav Prolović.

Karte se, po ceni od 100 dinara, mogu kupiti na blagajni pozorista sat vremena pred početak predstave.