POČINJE PRODAJA ULAZNICA ZA FILMSKE SUSRETE

Ulaznice za 53. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma mogu se kupiti od utorka, 14. avgusta, u knjižari Niškog kulturnog centra “Branko Miljković” od 9 do 21 sat radnim danima i od 9 do 14 sati subotom, kao i ispred bioskopa “Vilin grad” od 12 do 19 sati svakog dana.

Festival traje od 25. do 31. avgusta. Na svečanom otvaranju u subotu, 25. avgusta, biće dodeljena nagrada “Pavle Vuisić”, a prvi film koji će publika na Letnjoj pozornici moći da pogleda je “Južni vetar”, koji će u Nišu imati svetsku premijeru. Projekcije su od 20:30, a prve večeri će biti prikazan i film “Granice, kiše”.

U zvaničnom programu Festivala su i filmovi “Izgrednici”, “Prokleti pas”, “Meso”, “Agape”, “Patuljci sa naslovnih strana”, “Ederlezi Rising”, “Zlogonje”, “O bubicama i herojima”, “Žaba”, “Comic Sans”.

Na zatvaranju u petak, 31. avgusta, pored dodele nagrada, biće prikazane i dve epizode serije “Koreni”, kao i film o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću “Život je mjuzikl” i “Neprilagođeni filmski grof”.

Cena kompleta karata za 53. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma je dve hiljade dinara.