PREDAVANJE PIJANISTKINJE EMINE SERDAROGLU NA FU

Pijanistkinja Emine Serdaroglu iz Turske održaće predavanje na Fakultetu umetnosti u Nišu (sala br. 6), 23. marta, sa početkom u 13h. Tema predavanja biće “Predstavljanje odabranih kompozicija za klavir četvorice poznatih turskih kompozitora Ulvi Cemal Erkin (1906-1972), Ahmet Adnan Saygun (1907-1991), Ekrem Zeki Un i Yüksel Koptagel (1931-)”.

Emine Serdaroglu će govoriti o odabranim kompozicijama za klavir, počev od srednjeg do ranog – naprednog nivoa, sa pedagoškog aspekta. Takođe će predstaviti kompozitore i njihove biografije a daće i smernice za izvođačku praksu.

Predavanje je moguće pratiti uživo na sajtu Fakulteta putem “live stream”-a – OVDE.

Emine Serdaroglu je započela svoje studije kod prof. Ersin Onay i nastavila kod Fuat Turkay i prof. Cana Gurmen. Primljena je na muzički Univerzitet “Illinois Wesleyan”, gde je i dobila stupendiju i nastavila svoje obrazovanje kod prof. dr Mark Hansen. Nakon diplomiranja, nastavlja svoje klavirsko obrazovanje na Univerzitetu u Teksasu, kao student profesora dr William Race, gde je dobila i svoju master diplomu.

Sarađivala je sa mnogim prestižnim pijanistima, kao što su: Andrey Diev, Rita Sloan, Lala Margulis, Igor Kipnis i Ratko Delorko.

Održala je recitale u Turskoj, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj i na Kipru.

Pored nastupanja u duu, sarađivala je sa mnogim muzičkim umetnicima, kao i sa kamernim ansamblima.

Doktorske studije iz Muzikologije završila je na Univerzitetu Lepih umetnosti “Mimar Sinan”.

Dans je predavač na Univerzitetu Lepih umetnosti “Bogazici”, na departmanu u Istanbulu.