PREDSTAVA “GOVORNA MANA” U DOMU VOJSKE

Kultna predstava “Govorna mana” biće odigrana u nedelju, 21. septembra, u niškom Domu Vojske, sa početkom od 20h. Predstava je rađena po tekstu Gorana Markovića, u režiji Milana Karadžića. U Nišu će 21. septembra uloge tumačiti prvaci drame beogradskog Narodnog pozorišta Predrag Ejdus i Nebojša Dugalić i glumica Ateljea 212 Isidora Minić.

Ovo je priča o ljubavnom trouglu sa političkom pozadinom. Sve počinje kada u glumačku garderobu ulazi mladi tajkun koji ima i političkih ambicija ali ima jednu manu – govornu i dolazi kod barda glume koji je i profesor na Akademiji sa željom da je ispravi. Taj bard glume u vezi je sa svojom koleginicom i nekadašnjom studentkinjom koja se polako zaljubljuje u mladog tajkuna. Puno toga će se u njihovim životima promeniti nakon prvog susreta.

Ova savremena drama i priča o nama postala je klasik nakon sedamnaest godina jer se ništa suštinski nije promenilo.”, objašnjavaju iz organizacije “Art&Tour”.

Na festivlima u zemlji i svetu predstava je osvojila mnoge nagrade: četiri Sterijine nagrade – glumačke su dobili Nebojša Dugalić i Isidora Minić, Isidora Žebeljan dobila je nagradu za muziku, te Goran Marković za najbolji savremeni tekst. Nebojša Dugalić je u Moskvi dobio Zlatnog viteza, kao i nagradu “Ljubiša Jovanović” i nagrade kritike za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1998/99.

Predstava je za sedamnaest godina obišla celu Srbiju, Evropu, Kanadu i igra se i dalje na kartu više. To je tragikomična priča o nama i zato je toliko aktuelna.“, dodaju organizatori.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti do 14. septembra po ceni od 550 dinara za parter i 450 dinara za balkon. U periodu od 15. do 21. septembra, ulaznice će biti skuplje za 50 dinara, kada će karte za parter iznositi 600 dinara, a za balkon – 500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske (radnim danima od 10h do 17h, subotom od 10h do 15h i nedeljom od 10h do 14h) i u prodavnici “Happy House”.

Informacije i rezervacije se mogu dobiti na kontakt telefon: 065/404-21-17 .