PREDSTAVA “LIMUNACIJA” U ZVEZDARA TEATRU

Narodno pozorište Niš u utorak, 19. februara, gostuje sa predstavom „Limunacija“, autora Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića, u Zvezdara teatru, u Beogradu.

Predstava je premijerno izvedena na sceni niškog Narodnog pozorišta 1. decembra 2018. godine i od tada izaziva veliko interesovanje niške publike.

Pored režije, Nebojša Bradić je bio zadužen i za scenografiju, Marina Vukasović Medenica za kostime, kompozitor je bio Zoran Erić, a za scenski pokret zadužena je bila Vera Obradović.

U predstavi igraju: Dejan Cicmilović, Dragana Jovanović, Danilo Petrović, Aleksandar Marinković, Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Dragoslav Savić, Miroslav Jović, Stefan Mladenović, Miroljub Nedović, Marko Pavlovski, Marjan Todorović, Katarina Mitić, Katarina Arsić, Uroš Milojević i Dejan Gocić.

„Limunacija nije Sremčeva priča o učitelju koji dolazi u zabito selo pun gotovih fraza evropske socijal demokratije i parola naše devetnaestovekovne agitacije i demagogije, već Kovačevićeva porazna slika naših naravi i običaja koji se prostiru do današnjih dana. Budući da stalno opada poverenje u institucije, novi narodni tribuni imaju cilj da narodne želje provedu u izvršnu vlast. Oni su tu da bi nekome „ulepšali dan“, kako je to poručivao sugestivni heroj u filmu Prljavi Hari“ , kaže Nebojša Bradić.