PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA “MI PLA$EMO IZA TAMNIH NAO$ARA“

Premijera dokumentarnog filma o niškoj rok-en-rol sceni, “Mi plačemo iza tamnih naočara”, biće održana 25. maja u bioskopu “Vilin grad”, sa početkom od 20h.

Koliko je ta scena zapravo bila značajna u bivšoj Jugi? Zašto se u širim kulturološkim okvirima sve svodi na Galiju i Kerber? Šta je bilo sa kultnim sastavima? Ko, kako i zbog čega nije uspeo? Gde su danas i šta rade? Stavovi, mišljenja, sujeta i ljubomora. Provincija, palanka ili grad? Ovu su samo neka od pitanja na koja ovaj dokumentarni film pokušava da pruži odgovor.

Sniman na preko 50 različitih lokacija, sa preko 70 sagovornika, preko 100 dana, “Mi plačemo iza tamnih naočara” predstavlja jedan od najambicioznijih projekata koji je sufinansiran od strane Saveta za kulturu Grada Niša.

Autorski tim ovog filma je posvetio ovom projektu čitave dve godine: od logističke pripreme i razrade, do tehničke, finansijske i materijalne opremljenosti.

Autori filma su kroz ovaj kolaž želeli da ostave budućim generacijama muzičkih stvaralaca dokumentarni zapis o delima, ljudima, mestima i događajima koji su ostali iza nas, sa željom da se ne zaborave, i ne ostanu večna anegdota u čaršijskim pričama.

 

Više informacija na zvaničnoj internet prezentaciji: http://www.miplacemoizatamnihnaocara.com/

 

 

Objavljeno Autor: Milica Micić Postavljeno u NAJAVE

Komentarisanje je zatvoreno.