PREMIJERA PREDSTAVE “MUČENICI” AKADEMSKOG POZORIŠTA

Premijera predstave “Mučenici” Akademskog pozorišta SKC-a u Nišu biće odigrana u petak, 3. aprila, sa početkom u 21h. Predstava će biti odigrana na Kamernoj sceni Studentskog kulturnog centra (Banovina).

Predstavu “Mučenici” je režirao Dušan Ščepihin, po motivima teksta Hrista Bojčeva – u originalnom naslovu – “Pukovnik Ptica”.

Izvorni tekst Hrista Bojčeva “Pukovnik Ptica”, pored političkih pitanja, postavlja i neka druga – ljudska. Ova crna komedija sa elementima trilera, ima za cilj da postavi svoju formu i da izoštri društveno čitljiv put. Priča prati mladog i energičnog lekara koji da bi napredovao u karijeri dobija posao u jednoj zabiti od koje su, izgleda, svi odustali.“, kažu iz Studentskog kulturnog centra.

U isturenom odeljenju psihijatrijske bolnice, koja je smeštena u napuštenom manastiru, lociranom usred neke klisure, po nalogu matične ustanove a među desetak interesantnih ali bezopasnih slučajeva, dolazi mlad i energičan lekar specijalista sa zadatkom da očuva trenutno stanje kako pacijenata tako i same bolnice. Zaplet počinje kad u dvorište manastira padnu paketi humanitarne pomoći, koja pored mleka u prahu i čokolade, sadrže i vojne uniforme…

Stručni konsultant: Mladen Milojković
Kostim i scenografija: Ivana Savić
Scenski pokret i izbor muzike: Mladen Milojković
Adaptacija teksta: Dušan Ščepihin

Igraju:

Doktor: Miloš Unić/ Adrijana Ostrugnaj
Hačo Ivanovič : Nemanja Dimitrijević/ Julija Petković
Matej Popović: Petar Ščepihin
David Šukrijević: Aleksandar Stevanović
Pepa Antonović : Milica Kostadinov
Kiro Petrović : Darko Radojević
Dimitri Fetisov : Dušan Ščepihin

Karte se mogu kupiti svakog radnog dana od 9h do 15h u prostorijama SKC-a, ili pred početak predstave. Cena ulaznice iznosi 100 dinara.