Premijerna izvođenja predstave Lice 12. i 14. februara

U Niškom narodnom pozorištu, užurbano se radi na predstavi Lice, po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Vasila Vasileva iz Bugarske. Treća po redu premijera u sezoni 2020/21, planirana je za 12. i 14. februar.

U predstavi igraju: Danilo Petrović,  Maja Vukojević Cvetković, Miroslav Jović i Ivana Nedović.

Autorsku ekipu čine, pored reditelja koji potpisuje i izbor muzike, asistentkinja reditelja Jelena Đorđević,  scenografkinja/ kostimografkinja Katarina Filipović. Kao i lektorka Nataša Ilić, organizatorka Ivana Stojanović,  a za prevod je zadužen Novica Antić.

Reditelj o predstavi Lice

“Predstava je posvećena preživljavanju ljudske duše u savremenoj Rusiji, zemlji klošara, mafioza, alkoholisanih intelektualaca i uspešnih biznismena, koji sa lakoćom menjaju svoj socijalni status, ali uvek bivaju potčinjeni svemogućem bogu – novcu. U tom suviše aktuelnom pejzažu, jedan čovek menja svoj identitet. Dobija novo ime, dokumenta, pa čak i lice… Davno izgubljena ljubav ga vraća ponovo u Rusiju i onome što je nekad bio. Zabavno-gorko-romantična socijalna melodrama podseća na omiljenu klasiku u ovom, tako ruskom žanru…” kaže reditelj, Vasil Vasilev.

Predstava će imati svoja reprizna izvođenja 18. i 25. februara. Cena ulaznica za premijeru i reprizu su 600 dinara.

Foto – Narodno pozorište Niš