PROCES

PROCES

 

 

 

Grupa Proces je ska/reggae/punk band iz Niša. Svira od 1995 godine. Iza sebe ima dva studijska albuma, mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova.
Prvi album grupa je izdala za izdavačku kuću Lithium records iz Skoplja 2003 godine. Album nosi naziv Dušanova ulica, na kome se nalazi 9 pesama. Sa tog albuma se izdavaja par pesama za koje su snimljeni spotovi: Dušanova ulica, Novac , Moj san i Bezbrižno.

Drugi album pod nazivom MySka Pesma izlazi 2009 godine. Novih devet pesama predvodi pesma Ja sam tu za koju je snimljen spot, zatim ska obrada pesme niškog benda Danilov Doživljaj Beča Nikog nema i pesma Rio čiji spot je emitovan na MTV, a trenutno sa tom pesmom grupa Proces nalazi se na prvom mestu top liste Gruvanje RT Vojvodine.
Kao jedan od nekoliko bendova u zemlji koji sviraju ska, Proces je svirao na svim bitnijim festivalima u Srbiji i van nje: Zaječarska gitarijada ’98., Urban Demo Fest BGD ’99. i ’00., Zrenjanin ’01., Travnik, Alter Art Fest ’01., Exit ’01.,Taksirat 03 u Skoplju, Nisomnia ’02., 03. i 04. solistički koncert u Domu Omladine u Beogradu ’04 I SKA Festival u Beogradu 2007.
Promociju pomenutog albuma MySka Pesma Proces započinje već na jesen 2009.godine nastupajući širom Srbije, od čega izdvajamo nastupe na Nisomniji 2009, Bombshell fest u Skc Beograd, Grad Adrenalina u Kruševcu i prvom Star fest-u u Nišu.
2011 godinu grupa Proces je završila aktivno koncertima u Zaječaru, Kragujevcu, Pirotu i Nišu. U 2012 godini Trenchtown Festival, Novi Sad i Beograd u Bozidarcu na Vracar rocks.

 

Velimir Stojanović - vokal
Milan Krajnalić - vokal
Miroljub Milošević - bas
Nikola Ristić – gitara
Ivan Vasić – saksofon
Marjan Cvetanović - truba
Bogdan Pavić -trombon
Dragan Stoiljković – bubanj

 

Oficijalna Facebook prezentacija

Oficijalna MySpace prezentacija

 

 

Objavljeno Autor: kultURA Postavljeno u GRUPE

Komentarisanje je zatvoreno.