PROMOCIJA KNJIGE “ZEMALJSKI I NEBESKI ZNACI”

Promocija knjige “Zemaljski i nebeski znaci”, književni ogledi i studije, Mirjane Bečejski održaće se u sredu, 23. aprila, u Maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19h. Pored autorke knjige Mirjane Bečejski, na promociji će učestvovati doktoranti Filozofskog fakulteta u Nišu Danijela Petrović i Jelena S. Mladenović. Takođe, gostujući urednik i voditelj promocije biće Sava Stamenković.

Mirjana Bečejski rođena je 1978. godine u Prokuplju. Diplomirala je na Katedri za južnoslovensku književnost Filološkog fakulteta u Prištini 2002. godine. Istovremeno je studirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Prištini (sada u Kosovskoj Mitrovici), gde je diplomirala 2003. godine. Sada je student završne godine doktorskih studija filologije, na Filozofskom fakultetu u Nišu. Od 2004. zaposlena je kao naučni saradnik na Institutu za srpsku kulturu – Priština, sa sedištem u Leposaviću. Bavi se književnom i likovnom kritikom. Autor je više ogleda, studija i prikaza, objavljenih u različitim stručnim časopisima. U svojim interdisciplinarnim radovima istraživački je sjedinila dve svoje velike strasti. Povremeno piše predgovore i radi na pripremi kataloga za izložbe likovnih umetnika.

Organizatori Niški kulturni centar i Udruženje građana “Litera” takođe pozivaju zainteresovane da doniraju knjige novootvorenoj biblioteci Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”: “Poklonite knjigu novootvorenoj biblioteci u isturenom odeljenju Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, u naselju Nikola Tesla. Pomozite obrazovanje dece. Knjige možete doneti na promociju.