PROMOCIJA ROMANA „SOBA TAJNI“ MILJANA PAUNOVIĆA U SKC

Promocija knjige „Soba tajni“ politikologa i novinara Miljana Paunovića biće održana u četvrtak, 19. aprila, u Studentskom kultirnom centru u Nišu. Sa početkom od 18h, o romanu će govoriti novinarka, književnica i blogerka Negoslava Stanojević, urednica programa SKC Niš Gordana Mitić Živković, kao i autor romana.

Roman ’prvenac’ Miljana Paunovića, jezgrovit je politički triler koji se čita u dahu, kao što se gleda napet, interesantan film. Čitalac je učesnik: odgoneta, očekuje, iznenađuje se, tuguje, često i nasmeje. Čeka da vidi šta će biti dalje“, deo je recenzije književnice Jelene Milenković. Roman je krajem novembra 2017. godine izdao Centar za planiranje poslovanja – CNP&P.

Miljan Paunović je diplomirani politikolog rođen u Zaječaru, a u Beogradu živi i radi od 2002. godine. Novinarstvom se bavi od 2000. godine na polju političko-društvene analize, odnosno akutelnih društvenih i političkih događaja.

Umetnost, pozorišni rad zauzimaju posebno mesto u mom životu i radu. U periodu od 1993 – 2000. godine radio sam u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru. Igrao u predstavama „Kosa”, „Venecijanke”, „Vidi ko to govori”…, i učestvovao u organizaciji festivala „Zoranovi dani”. Radio sam na predstavi „Dođite sutra” u svojstvu režisera, scenariste i tehničkog realizatora u amaterskom pozorištu ”Lepenski vir” u Donjem Milanovcu 2001. godine. Novembra 2013. u istom pozorištu režirao sam monodramu „Kutije“, objašnjava autor u svojoj biografiji.