PROMOCIJA “VERGUL ART” NA FAKULTETU UMETNOSTI

U utorak 03. Novembra umetnosti, biće održana promocija prvog izdanja iz edicije muzikalija, autora Bratislava Zlatkovića, pod nazivom “Vergul Art”. Promocija počinje u 13:30 u sali broj 6 niškog Fakulteta umetnosti.
Nastupiće trio gitara u sastavu Nikola Đorđević, Dušan Đorđević i Nemanja Erić koji će izvesti kompoziciju “Night in Palilula” i klavirski duo Bojan Mladenović i Andrija Mamutović sa kompozicijom “Dream”, a o izdanju koje sadrži originalne partiture i štimove za kamerne sastave sa pratećim audio zapisom,  govoriće urednik izdanja mr Danijela Zdravić Mihailović, recenzenti dr Sonja Cvetković i mr Dragan Tomić, urednik edicije audio i video izdanja Zoran Stanisavljević kao i autor Bratislav Zlatković.
Autorskie kompozicije za kamerne sastave nastale su kao rezultat višegodišnjeg profesionalnog angažovanja na polјu pedagogije, kamernog izvođaštva i stvaralaštva u oblasti primenjene muzike. Kompozicije su pisane za različite instrumentalne sastave (duo, trio, kvartet, septet, kamerni orkestar) i kombinacije instrumenata (gudački, drveni i limeni duvački instrumenti, klavir, harmonika, gitara…). U pojedinim komadima (Tango, Waltz…) prikazana je mogućnost zamene instrumenata, a u ostalim kompozicijama takođe se mogu koristiti alternativni instrumenti (što je ostavlјeno samim izvođačima i sastavima kao mogućnost izbora). Stilska i žanrovska heterogenost (klasični, etno, savremeni stil) primenjena je sa namerom da se mladi muzičari – instrumentalisti kroz izvođačku praksu upoznaju sa aktuelnim, njima bliskim, a u odnosu na klasičnu kamernu muziku drugačijim stilskim i zvučnim tendencijama.