PROMOCIJA ZBIRKE PRI$A VLADIMIRA VU$KOVI@A

Promocija zbirke priča Vladimira Vučkovića pod nazivom “Srodne duše” biće održana u petak, 12. juna, u maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 20h. Na promociji će, pored autora knjige, učestvovati i književnik Dejan Stojiljković.

 

Proza Vladimira Vučkovića nastaje u maniru najlepše tradicije srpske pripovedačke književnosti čiji baštinici su Bora Stanković, Stevan Sremac, Radoje Domanović… Ima u njegovim pričama i Sremčevog humora i Domanovićeve satire i Stankovićevog osećaja za karaktere…“, o knjizi kaže Dejan Stojiljković.

 

Zbirku priča “Srodne duše” je objavio “Medivest KT” 2015. godine.

Vladimir Vučković je rođen 1972. godine u Nišu. Doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radi kao predavač na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

Iz oblasti pravne istorije objavio je dve knjige i jednu monografsku studiju: “Organizacija Srpske pravoslavne crkve u novim krajevima Kneževine Srbije posle Berlinskog kongresa”, “Stara Srbija i Makedonija – oslobođenje i uređenje” i “Niška eparhija (kratki istorijski pregled)”.

Naučne radove objavljuje u domaćim i inostranim časopisima.

Prvu zbirku priča “Turski amanet” objavio je 2013. godine. Knjiga je dobila nagradu “Svetosavski pečat” na Svetosavskom sajmu knjiga u Nišu, 2014. godine.

Povremeno, u književnim časopisima objavljuje i pesme.

Živi u Nišu.

Objavljeno Autor: Milica Micić Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Napiši komentar

Please note: JavaScript is required to post comments.