PRVA REPRIZA PREDSTAVE ZEUS EX

Prva repriza predstave “ZEUS EX” Akademskog pozorišta SKC-a Niš zakazana je za 20 sati 13. marta u Pozorištu lutaka.

Premijera predstave održana je 7. marta na kamernoj sceni Akademskog pozorišta SKC-a Niš, a učestvuje na festivalu amaterskih pozorišta “Zlatna kulisa” u Kragujevcu 12. marta u 18h.

“Prezadovoljni smo. Predstava je spremljena u 26 proba, a radi se o komediji apsurda, što je novo za naše pozorište. Takođe, ovo je novo i po tome što je ansambl predstava, igra 20 ljudi. Oni su na zanimljiv, duhovit i neobičan način publici predstavili realnost, pošto je to jedno od pitanja koje ova predstavlja postavlja: šta je realnost i da li ona postoji” kaže PR SKC Marijana Vitas.

Predstava je rađena po motivima teksta “Bog” Vudi Alena. Po prvi put – komedija apsurda i ansambl predstava.

U predstavi igraju: Petar Ščepihin, Miloš Unić, Petra Nešić, Jovana Živanović, Katarina Pešić, Nemanja Dimitrijević, Jovan Petrović, Matija Desančić, Ninoslav Živojinović, Nikola Miloš, Željka Stanković, Katarina Stojanović, Valentina Baktijarević, Tamara Ranđelović, Nina Aritonović, Nikolija Micić, Anđela Vlajković, Anđela Stojiljković, Milica Dimitrijević, Sofija Ristić i Barbara Savić.

Režija: Miloš Cvetković / Asistent režije: Stefan Mladenović / Kostim, scenografija i rekviziti: Ivana Savić / Stolarski radovi: Saša Ilić / Krojački radovi: Gordana Stamenković / Realizacija plakata i programa: Petra Jocić