PRVI NIŠKI ULIČNI FESTIVAL “POZITIVNI”

Pod parolom “PozitivNI kao nekad…”, u subotu, 6. juna, biće održan prvi niški ulični festival “PozitivNI” u ulici Cara Dušana. U periodu od 12h do 24h će se u Dušanovoj ulici sresti različite vrste umetnosti i zabave. Bogat program festivala će biti završen koncertom jednog od najpopularnijih niških bendova “Kerber”.

Muzički i umetnički festival “PozitivNI” će imati tri dela – program za decu i mlade, program za mlade i starije, kao i glavnu binu, na kojoj će biti održani koncerti.

Dušanova ulica je devedesetih godina bila šetalište i mesto okuljanja mladih Niša. Tu su se organizovale svirke, koncerti i sva važna kulturna dešavanja u gradu. 6. juna Dušanova ulica opet će biti mesto okupljanja Nišlija. Predstaviće im se niški umetnici svih uzrasta i interesovanja, amateri i profesionalci. Jun je u Nišu mesec turizma, pa je Festival uvršten i u ovaj program.“, kažu organizatori.

Organizaciji Festivala pridružio se Univerzitet u Nišu, koji ove godine obeležava 50 godina postojanja. Festival će biti proslava ovog jubileja.

Osim Univerziteta i niških fakulteta, na Festivalu učestvuju: Metropolitan Univerzitet, niška pozorišta, pozorišne trupe, srednje škole, Dečiji kulturni centar, horovi, plesne grupe i “freelance” umetnici iz Niša.

PROGRAM FESTIVALA:

12h – 19h
Program za decu, porodice i mlade:

– Ulični svirači
– Predstave za decu
– Naučni eksperimenti
– Dečiji horovi i plesne grupe
– Glumci, lutkari, animatori
– Igre bez granica
– Ulični crtači, likovne radionice, strip
– Maskenbal

19h – 24h
Program za mlade i starije:

– Slikari Fakulteta umetnosti
– Ljudi statue
– Tatoo studio, body art
– Moto klub

Glavna bina – koncerti:

– Fakultet umetnosti Niš, muzički odsek
– “Penthouse band”
– “Kerber”

Svi programi su besplatni.