RAZGOVORI STANE KRSTAJIĆ I DEJANA GAVRIĆA NA FU

Koncert pod nazivom “Razgovori” na kome će nastupiti  flautisti Stana Krstajić, solo flautistkinja Beogradske filharmonije i Dejan Gavrić, redovni profesor Visoke škole za muziku Univerziteta “Johanes Gutenberg” u Majncu, biće održan u sredu 11. aprila 2018. godine sa početkom u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom SOKOJa a ulaz je slobodan.

Detaljan program možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU.

BIOGRAFIJE:

Stana Krstajić je diplomirala na FMU u klasi prof. M. Azanjca a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu u klasi prof. M. Henkel-Adorjan. Kao solista i kamerni muzičar je nastupala u zemlji, kao i u Nemačkoj, Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i Engleskoj. Svirala je na BEMUSu, NIMUSu, NOMUSu, Festivalu „Oleg Kagan“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Međunarodnoj tribini kompozitora, Festivalu harfe, Festivalu flaute. Osnivač je tria „Donne di Belgrado“, tria „Singidunum“, dua „Diverso“, dua „Floral“ i dua „Flutympanon“. Svirala je sa Oliverom Đurđević, Verom Ogrizović, Edinom Karamazovim, Birgit Štolcemburg, Margaret Prajs, A. Adorjan, M. Henkel-Adorjan, Dušanom Bogdanovićem, itd. Kao solista nastupala je sa Beogradskom filharmonijom, Gudačima Svetog Đorđa i Gudačkim orkestrom „Skovran“. Bila je solo flautistkinja Orkestra Narodnog pozorišta, a od 2002. je solo flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003., kada je izabrana za svetskog promotera, svira na Perl flauti. Ostvarila je mnogobrojne trajne snimke za Radio i TV, objavila tri kompakt diska i mnogi kompozitori su joj posvetili svoja dela.

Dejan Gavrić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1988. godine u klasi profesora Tahira Kulenovića, a zatim, naredne četiri godine studira na “Folkwang Hochschule” u Esenu u klasi profesora Matijasa Rutersa (Matthias Rutters) gde je diplomirao februara 1991. godine. Tokom studija dobio je prvu nagradu na takmičenju univerziteta, kao i prestižnu nagradu za umetnička dostignuća. Godine 1991. za svoj završni umetnički ispit dobio je najviše ocene. Sa najvišom ocenom položio je i koncertni ispit (Kozertexamen) 1993. godine. Odmah potom mu je ponuđeno mesto predavača na Folkvang akademiji. Dobitnik je nagrada na velikim međunarodnim takmičenjima, uklјučujući Maria Canals u Barseloni, Španija, i Leonardo di Lorenzo u Viđianu, Italija, 1996. i 2001. godine. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Japanu, Srbiji, Americi. Bio je solo flautista Teatra i filharmonije u Esenu, Nove filharmonije Vestfalena (Westfalen), 1996–1998. godine i Filharmonije u Gracu, 1999–2000. godine. Od početka zimskog semestra 2002. godine redovni je profesor za flautu i kamernu muziku na Visokoj školi za muziku Univerziteta u Majncu.