SAMOSTALNE IZLOŽBE DRAGANA COHE I ALEKSANDRA MILANOVI@A

U galeriji “art55” će ove godine u “Noći muzeja” biti izloženi radovi umetnika Dragana Cohe i Aleksandra Milanovića. XI “Noć muzeja” se ove godine održava u 76 gradova Srbije i u više od 40 zemalja širom Evrope.

Dragan Coha je završio srednju umetničku školu “Đorđe Krstić” u Nišu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu – odsek grafike u klasi profesora Boška Karanovća, kod koga je i magistrirao 1986. godine. Član je ULUS-a od 1979. godine, a član društva likovnih umetnika Štutgarta postao je 1986. Zaposlen je na Falultetu likovnih umetnosti u Beogradu u centru za grafiku i vizuelna istraživanja u Beogradu. Jedan je od najcenjenijih majstora grafike u Srbiji. Kombinujući svoje dugogodišnje iskustvo sa radoznalim eksperimentisanjem u mediju Litografije, lavirima, crtežom, bojama, Dragan Coha stvara mala remek dela. Sarađivao je sa više od 200 domaćih i inostranih grafičara. Imao je 30 samostalnih izložbi.

Aleksandar Milanović je završio srednju umetničku školu “Đorđe Krstić” 2007. godine u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Nišu 2012. u klasi profesora Đure Radonjića kod koga je 2013. godine završio i master studije. Živi i stvara u Nišu.

Galerija “art55” nalazi se na adresi: Ćirila i Metodija 17a. Ulaz je slobodan.