STEFAN TIĆMI, AUTOR KNJIGE „JA SAM AKIKO“

Za roman o devojčici koja ne voli granice „Ja sam Akiko“, nema granica – mogu da je čitaju i deca i odrasli. Autor knjige je Stefan TićMi iz Leskovca, a objavila je Laguna.

„Priča počinje na prošlom letovanju, dok su prolazili tamnoputi prodavci naočara, šešira i ostalog, prošla je i jedna Japanka koja je masirala stopala. Njena pojava me ostavila bez reči. Toliko je bila tiha, mirna, simpatična.. I onda sam se utripovao – zamisli sad da nemam noge, a ona masira stopala, šta bi se tu desilo? I onda nastane ta pesma i to je to. Ja sam nju samo jednom sreo i nikad više. I, kao, ja moram da smislim priču o Akiko. Ti si Japanka, ti si Akiko i seo sam da pišem i onda kao iz ženskog lica ja sam Akiko i onda je samo krenulo da ide“, kaže Stefan.

„Akiko ima pegice, voli svog oca, koža joj miriše na staru hartiju i često je usamljena.“

„Ima dosta biografskih stvari – i meni što su se desile i ljudima oko mene. A i knjigu sam baš brzo, bukvalno za nedelju dana napisao.“

Prva Stefanova knjiga zove se „U’vatile me lutke“, poznata po tome što je prevedena na znakovni jezik. Neke od njegovih pesama čitali ste u Megafonovoj rubrici superEgo, a Stefana se možda sećate i iz priče o društvenoj igri RIZIKvO. Bavi se i omladinskim aktivizmom.

Detaljnije o Akiko i o tome šta Stefan čita – u videu.