SVAKODNEVNO – NESVAKIDAŠNJI ŽIVOT NIŠLIJA

Dvoje mladih niških fotografa – Vanja Keser i Svetlana Rajković, pokazali su nam kako izgleda “Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija” na istoimenoj izložbi u Oficirskom domu.

“Ono što smo želeli na svojim fotografijama da prikažemo su emocije, stvari pored kojih ljudi možda svakodnevno prolaze, a nisu ih svesni. Zapravo, želeli smo da na nesvakidašnji način prikažemo svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija, kako i glasi naziv naše izložbe”, kaže Svetlana.

Fotografija Svetlane Rajković
Fotografija Svetlane Rajković

Nišku kolotečinu beležili su kad god su zapazili nešto interesantno.

“Fotografije su novijeg datuma. Na primer, jedna od fotografija napravljena je tri dana pre otvaranja izložbe”, objašnjava Svetlana, a Vanja kaže:

“Slike su nastale u razlicitim vremenskim periodima. Nisu bile namenski za ovu izlozbu – hteo sam da pokazem iz svoje  perspektive neke svakidasnje dogadjaje na nesvakidasnji nacin, kao i  neke detalje koji bi privukli dosta paznje.”

Fotografija Vanje Kesera
Fotografija Vanje Kesera

Ako ste propustili da vidite kako svakodnevnica može da izgleda nesvakidašnje, kroz objektiv Vanje Kesera i Svetlane Rajković, danas je poslednji dan izložbe koja je otvorena 3. marta.

“Oni koji su videli fotografije sa izložbe, rekli nam da su bili na istom događaju, a nisu videli ono što smo mi zabeležili svojim foto-aparatima. To je ono što smo želeli da prikažemo. I mislim da smo uspeli u tome. Bar po pozitivnim reakcijama posetilaca izložbe”, kaže Svetlana.

“Zadovoljan sam reakcijama publike i nadam se da ce biti jos ovakvih izlozbi u blizoj buducnosti” , dodaje Vanja.