SVETOSAVSKI SAJAM KNJIGA U NIŠU

Deseti Svetosavski sajam knjiga biće održan od 25. februara do 4.marta u niškoj galeriji Srbija. Sajam će svakodnevno biti otvoren za posetioce od 10 do 20h.

Ovaj jubilarni sajam knjiga otvoriće književnik Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade, kao i priznanja “Meša Selimović”. Knjige ovog autora iz Beograda prevedene su na desetak jezika. Velikić u svoj rad ubraja i veliki broj kolumni za “NIN”, “Vreme”, “Danas” i “Reporter”. Objavio je romane “Danteov trg”, “Srebrni zid”, “Slučaj Bremen”, “Ruski prozor”… Za delo “Via pula” dobio je nagradu “Miloš Crnjanski”.

Posle svečanog otvaranja Svetosavskog sajma, koje će biti održano 25. februara, sa početkom od 18h u galeriji Srbija, nagrađivani književnik Velikić će otvoriti i seriju promocija knjiga koja će pratiti ovogodišnji sajam u Paviljonu niške Tvrđave.

Organizatori iz Grafičko – izdavačkog društva “Medivest” najavaljuju da će publici biti predstavljena mnoga nova izdanja domaće i svetske literture, koja će biti dostupna po specijalnim popustima sajma.

Ulaz će biti slobodan, ali će posetioci svojim dobrovoljnim prilozima moći da pomognu niškoj školi “14. oktobar”.

Objavljeno Autor: Tijana Paunović Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Napiši komentar

Please note: JavaScript is required to post comments.