TAKMIČENJE ZA FOTO AMATERE

Takmičenje za foto amatere na temu ekologije “Manje od 2° Celzijusa za planetu!” organizuje Francuski institut u Srbiji. Potrebno je poslati fotografiju na zadatu temu do 15. marta.

Takmičari su podeljeni u dve kategorije – Juniori (do 16 godina starosti) i Seniori. Učesnici treba da pošalju sliku između 9. i 15. marta na sledeću e-mail adresu: concours.photo.2015.serbie@gmail.com , sa popunjenim obrascem (OVDE).

Fotografije će zatim biti objavljenje u virtuelnoj galeriji na “Facebook” stranici – Frankofonija u Srbiji, između 17. i 23. marta i ona slika koja bude najviše “šerovana” će biti nagrađena.

Prva nagrada je štampanje fotografije velikog formata i njena postavka tokom pet nedelja u Francuskom institutu u kontekstu naučne izložbe “Pitanja zaštite životne sredine: Kako bi bilo da se aklimatizujemo?”, koja će kasnije putovati širom Srbije tokom cele godine.

Naučnici su upozorili da globalno zagrevanje planete mora biti ispod 2 stepena u narednim godinama. To će biti izazov konferencije Ujedinjenih nacija o klimi – Pariz 2015.