“THE NOISE FIGURES” U KLUBU “FEEDBACK”

Grčki garažni rock’n’roll blues duo “The Noise Figures” održaće koncert u sredu, 6. maja, u niškom klubu “Feedback“. Kao domaća podrška nastupiće niški bend “Language.Sex.Violence”. Koncert će početi u 22h.

Nastup benda “The Noise Figures” je, kako sami navode, “ritual vođen duhovnom energijom i transformativnom snagom žive svirke, vođeni grčkim bogom Silenusom i tonom popijenog vina stvaraju fuzirane melodije propraćene zidom mikrofonije“.

“The Noise Figures” nastao je 2012. godine i karakteriše ga, kako kažu iz organizacije, “veoma sirova glasna fuzirana gitara sa puno riverba i overdrajvovanim vokalom koji prljavo peva o Kastanedijanskim halucinogenim road tripovima i devojčicama iz kraja“.

Do sada su nastupali u 14 zemalja širom Evrope.

Duo će ovom prilikom promovisati svoj novi album ”Aphelion”, koji se pojavljuje baš u toku meseca aprila.

O kvalitetu ovog benda svedoči i spisak velikh bendova sa kojima su do sada delili binu, kao što su: “Black Rebel Motorcycle Club”, “Japandroids”, “Dead Meadow”, “Black Lips”, “The Growlers”, “Last Drive”, “Wooden Ships” i mnogi drugi. A kuriozitet je i da je njihovu muziku u svojim reklamnim kampanjama za Grčku, Rumuniju i Madjarsku koristila i kompanija “Intersport”.“, dodaju iz organizacije.

“Language.Sex.Violence” je “utopijski cold new wave” bend iz Niša, nastao pre godinu dana, kao nastavak projekta “Eleanor Rigby”. Postavu benda čine: Peđa Živanović (vokal), Olja Wagner (bas gitara), Mladen Stojanović (gitara) i Miša Stojanović (bubanj).

Ime benda je konotacija na upozorenje o sadržaju televizijskog programa koji uključuje ružne reči, scene seksa i nasilja, čega u ovom bendu nema ali navodi na svakodnevicu sivog, gradskog života o kome pevaju u svojim pesmama. Inspiracija im je distopija ili antiutopija. Minimalistički gitarski noise, tekstovi sazdani od parola i refreni koji se pamte. Žanrovski se poigravaju od melanholičnih mračnih i sporih pesama do gotovo panka.“, kažu organizatori o bendu.

Ovim koncertom promoterska organizacija “New Scene United” počinje sa radom i u Nišu i ovom prilikom najavljuju posetu mnogih kvalitetnih bendova i umetnika iz celog sveta.

Karte, po ceni od 200 dinara, se mogu kupiti na ulazu u klub.