TREĆE IZDANJE KOMPILACIJE “BALKAN UNDER THE RADAR”

Posle višemesečne pripreme, objavljeno je treće izdanje kompilacije “Balkan Under The Radar”, pod nazivom “Black Generation”. Regionalne kompilacije su pod okriljem etikete “Black Planet Records” i imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije.

Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene.“, kažu iz “Crne Planete”.

Kompilacija “Black Generation” sastoji se iz dve celine, sa 32 numere izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim bendovima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici.

Muzički pravci koji su zastupljeni na kompilaciji su: alternativni rok i metal, post rock, new/dark wave, elektronika, industrial, ambient, noise, avant garde jazz, bass music, grime/hip-hop, dub, experimental…

Diskovi neće biti u prodaji, već će biti primeraka samo za izvođače i za zainteresovane kupce, kojima će biti poklonjen primerak.

Ilustracije je uradio Velibor Stanojević – Well-Bee.

Artwork je upakovan sa kompilacijom pa vas ohrabrujemo da snimite sami svoj CD.“, poručuju iz kuće “Black Planet Records”.

Kompilaciju možete besplatno preuzeti sa bandcamp stranice “Crne Planete”. Takođe, možete skinuti sve tri dosadašnje kompilacije – OVDE.