TREĆI DOBROTOVORNI SVETOSAVSKI BAL

Studentski kulturni centar i Univerzitet u Nišu, pod pokroviteljstvom rektora prof. dr Dragana Antića, sa blagoslovom Episkopa niškog dr Jovana, a na inicijativu mr Ivana Redija, pozivaju građane Niša i akademsku zajednicu da 31. januara prisustvuju velikom dobrotvornom Svetosavskom balu. Bal će biti održan u hotelu “Grand”, sa početkom u 19h.

Učešće na ovogodišnjem balu ostvaruje se minimalnom donacijom od 2.000 dinara uplaćenom na žiro račun. Svaki veći iznos prima se sa velikom zahvalnošću. Sva sredstva prikupljena od dobročinitelja, namenjena su dečjoj klinici za interne bolesti i dečjoj klinici za hirurške bolesti Kliničkog centra u Nišu.

Priloge treba uplatiti na račun: Tekući račun udruženja pedijatara Niš; 160-151245-10 , sa naznakom: “DOBROTVORNI PRILOG za TREĆI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL”.

Za Svetosavski bal propisan je i način odevanja primeren ovoj specijalnoj prilici:
– Za dame: Balska ili svečana, duga večernja haljina;
– Za gospodu: Svečano tamno odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele.
– Za oba pola: Moguća garderoba na balu je i starogradska nošnja, smoking kao i u paradna uniforma ili svečana službena odeća.

Duh starog Niša i balskih večeri oživeće muzikom, starogradskim igrama i valcerima Akademski hor SKC-a Niš, Folklorni amsabl ORO SKC-a, plesni klub “Trio Art” i Kvintet Tango džentlmen. Besede i program vodiće Marina Kostić a ansambl Groš biće zadužen za zabavu u ostatku večeri.

Podsecamo da je na prošlogodišnjem balu prikupljeno preko 360.000 dinara, a sredstva su donirana specijalnoj školi “14. oktobar”.