“TRI PRASETA” NA REPERTOARU POZORIŠTA LUTAKA

Predstava “Tri praseta” biće izvedena u četvrtak, 26. februara, u niškom Pozorištu lutaka. Predstava će početi u 18h i preporučuje se deci starosti preko 3 godine.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, po tekstu H. K. Andersena.

Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.“, objašnjavaju iz Pozorišta.

Igraju:

Svetlana Mihajlović – Mucko
Tatjana Milenković – Bucko
Dejan Gocić – Gucko
Slobodan Miljković – Vuk

Karte, po ceni od 200 dinara, mogu se kupiti na blagajni Pozorišta lutaka radnim danima i subotom od 8 do 20h i nedeljom od 8 do 13h.