U TOKU 11. STUDENTSKI FESTIVAL FOLKLORA

Svečanim defileom Obrenovićevom ulicom, a zatim i koncertom na Letnjoj pozornici, u ponedeljak, 16. jula je i zvanično počeo Međunarodni studentski festival folklora, koji organizuje Studentski kulturni centar Niš.

Ansambli iz sedam zemalja sveta i Srbije, kroz igru predstavljaju svoju kulturu i tradiciju – folklorci iz Bugarske, Bolivije, Grčke, Gruzije, Kine, Meksika, Kostarike i Srbije.

„Želeli smo da publici predstavimo različitost na sceni i sigurna sam da smo uspeli u tome. Letnja pozornica je prepuna Nišlija koje vole folklor. Na otvaranju smo priredili jednu nesvakidašnju atmosferu na ulicama Niša, ali sa sigurnošću mogu da najavim da će i zatvaranje biti veličanstveno, i da će duh koji smo uneli u naš grad ostati tu do sledeće godine i idućeg festivala“, kaže direktorka Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković.

Narednih dana gosti i domaćini imaće koncerte u brojnim opštinama. U utorak, 17. jula, folklorci nastupaju u Ćupriji, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu, u sredu 18. jula održaće se koncerti u Knjaževcu, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu, dok su za četvrtak zakazani koncerti u Ražnju, Beloj Palanci i takođe Vladičinom Hanu.

Petak je rezervisan za Niš i Nišlije, gde će nakon završnog defilea Obrenovićevom ulicom svi ansambli zaigrati u Parku Svetog Save, a koncert će biti otvoren za sve ljubitelje folkora.

Objavljeno Autor: kultURA Postavljeno u NAJAVE, Vesti

Komentarisanje je zatvoreno.